Vánoční Pochoutky ve skanzenu v Přerově nad Labem

Jak se pečou perníčky, jak splést vánočku, s jakou koledou vyrazit na Štěpána a jaké to bylo, když se chasa sešla před 100 lety u vánoční tabule – to vše jste se mohli dozvědět z Vánočních Pochoutek Nadi Konvalinkové a Patrika Rozhenala. Natáčelo se ve skanzenu v Přerově nad Labem – a připomněli jsme vám i zapomenutá jídla a popovídali si s těmi, kteří dbají na to, aby se na vánoční tradice nezapomnělo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.