Vlastimil Lacina připravil a ugriloval domácí klobásy

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli se svou mobilní kuchyní do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde našli na celé léto zázemí pro Pochoutky. Ke grilu tentokrát pozvali zkušeného kuchaře Vlastimila „Jaroše“ Lacinu z restaurace Čestr v Praze. Připravil domácí klobásy.

Během povídání o českém skotu, hovězím masu a jeho uskladňování jste se dozvěděli hlavně to, jak se dělají vepřové i hovězí domácí klobásy plné masa. Grilovalo se venku na pivovarském dvoře.

Domácí vepřové klobásy:
vepřové plecko a vepřový bůček z přeštického vepře, sůl, pepř, trochu perlivé vychlazené vody, střívka

Domácí hovězí klobásy:
trochu vepřového bůčku, vyzrálé hovězí zadní, sůl, pepř, mleté nové koření, panák portského vína, střívka

Vybavení:
strojek na mletí masa, plnička klobás, gril

Reprízováno 20. července 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.

Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice

Tomáš Vacek

Komplet 3CD Vladana a Prasopes

Koupit

Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.