Vlek na Šibeničním vrchu u Říčan se rozjede. Pro lyžaře jsou v kraji připraveny všechny čtyři areály

3. leden 2020 15:05

Lyžaři už nemusí za sněhem do Krkonoš nebo na Klínovec. Od soboty začnou fungovat všechna střediska i ve středních Čechách. Musí ale spoléhat na umělý sníh a podmínky tak nejsou vždycky ideální. 

Ve středních Čechách jsou celkem čtyři lyžařská střediska a v sobotu se rozjede i to poslední, které zatím zůstávalo zavřené. Za denní lyžování na čtvrt kilometru dlouhé sjezdovce na Šibeničním vrchu v Mnichovicích u Říčan lyžaři zaplatí 300 korun.

Další středisko blízko Prahy, tedy Chotouň v Jílovém, to má podobně, 5 hodin na tři sta metrech sjezdovky vyjde na 350 korun.

Nejdelší lyžařskou sezónu mívá Monínec u Sedlce-Prčice. Zatímco horní kotva tam jezdila už v polovině listopadu, delší sedačková lanovka se poprvé v sezóně rozjela teprve na Silvestra. Sjezdovka tam má délku zhruba 1200 metrů, v dojezdové spodní části je ale kvůli horším teplotním podmínkám zúžená. Krátký vlek u hotelu zatím nefunguje.

Za denní jízdné lidé zaplatí 515 korun a je to jediný středočeský areál, kde je možné platit kartou.

S nedostatkem sněhu se potýkají taky v nedalekých Kvasejovicích. Kratší vlek tam zatím nefunguje, u toho delšího se lyžuje jen zhruba na 450 metrech. Pokud nebude problém se zasněžováním, přibude tam o víkendu 150 metrů navíc. Den na sjezdovce stojí 380 korun.

Ani na horách stále nejsou sněhové podmínky ideální.

Spustit audio