Avokádový tataráček ochucený sušenými rajčaty si zamiloval zpěvák Richard Tesařík

Do Pochoutek na talíři si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali milovníka jídla a amatérského kuchaře – zpěváka Richarda Tesaříka. Byl nadšený z lehkého a svěžího tataráčku z avokáda. Recept nám prozradil šéfkuchař restaurace Holešovická sedma Radek Biskup.

Avokádový tataráček

Ingredience na dvě porce:

1 větší nebo 2 menší hodně měkká avokáda

1 červená šalotka

2 -3 kousky nakládaných kapar

2 sušená rajčata

1 limetka

pepř

sůl

Postup:

Měkké avokádo rozkrojíme podélně napůl. Pecku z něj vyjmeme tak, že zasekneme do pecky nůž a lehkým pootočením ji vyjmeme. Lžící vydlabeme dužinu, jako bychom ji vyndávali z kiwi, a rozmělníme na hrubší pastu.

Přidáme jemně nakrájenou červenou šalotku, posekané kapary a nadrobno posekaná sušená rajčata. Směs rozředíme šťávou z limetky, lehce opepříme a zamícháme. Se solí velmi opatrně, protože jak kapary, tak sušená rajčata jsou solená. Směs dáme vychladit do lednice.

Podáváme na vychlazeném talířku s rozpečenou bagetou.

Radek Biskup

O tom, že se stane kuchařem, rozhodl v 80. letech televizní seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka. Nadchlo ho tehdy, jak tam vařili uzené maso. Kuchařem se pak vyučil v Praze – U krbu. Nejraději má masové recepty a miluje pořádný steak. Největší radost mu v kuchyni udělá povedené jídlo a radost hostů u stolu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.