Dejte si pozor na podvodné nabídky ubytování. Jak nenaletět?

Blíží se doba prázdnin a dovolených. Je nejvyšší čas přemýšlet o tom, kam vyrazíte. Pokud si chcete objednat ubytování přes internet, buďte opatrní. Nabídky ubytování mohou být totiž podvodné.

Podvodníci navíc zneužívají i velké seriózní servery zprostředkovávající ubytování. Jak předejít nepříjemnému překvapení a finančním ztrátám, o tom jsme si povídali s mluvčí bezplatného poradenského portálu Poradna věřitele.cz Kateřinou Procházkovou.

Dozvěděli jste se, jakým způsobem mohou podvodníci internetovou nabídku ubytování zneužít a jak byste se měli zachovat ve chvíli, kdy zjistíte, že se jim podařilo vás napálit.

Řeč byla také o tom, co by vás u nabídek na internetu mělo varovat a jakým způsobem je možné ověřit, zda jde o seriózního poskytovatele ubytování anebo podvodníka, který chce z potenciálních zájemců jen vymámit peníze.

A povídali jsme si i o tom, jaká jsou obecná pravidla objednávání ubytování přes internet. Řekli jsme si, že byste vždy měli obdržet potvrzení o zaplacení, ať už zálohy nebo celého pobytu, a co dělat, když takový dokument nedostanete.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.