Jak nenaletět řemeslníkovi?

Můžete totiž zůstat bez peněz i odvedené práce.

Každý z nás občas potřebuje doma něco opravit, předělat či nově postavit. A v takových chvílích potřebujeme kvalitního a spolehlivého řemeslníka. Jak ho ale najít? O tom jsme si v dopolední poradně povídali s mluvčí portálu Poradna věřitele.cz Kateřinou Procházkovou.

Dozvěděli jste se, podle čeho a kde byste řemeslníka měli hledat, a také, že je dobré si ho pečlivě prověřit v dostupných rejstřících a evidencích.

Řeč byla i o nutnosti uzavření podrobné smlouvy i o tom, co všechno by taková smlouva měla obsahovat.

Povídali jste si také o zaplacení zálohy a o tom, jak ji vymáhat zpátky v případě, že řemeslník práci neodvede, ale nebude chtít přitom složenou zálohu vrátit. A zmínili jsme také situace, kdy je dobré obrátit se s žalobou na soud.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.