Jak v létě nakupovat potraviny?
A jak je to s občerstvením u stánků?
S Josefem Hrdinou z Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a hygieničkou Jarmilou Miškovskou z mělnického pracoviště jsme si povídali o tom, co je důležité při nákupu jídla ve stáncích sledovat a jaké potraviny raději nekupovat vůbec.
Řeč byla také o kvalitě točených a kopečkových zmrzlin, o tom, jak správně a bez rizika grilovat a jaké potraviny je nejlepší s sebou vzít, když jedeme na dovolenou pod stan.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.