Jan Rosák připravil medová kuřecí prsíčka na slanině a Mustagrudičovy papriky

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se sešli v rozhlasové kuchyni u plotny s kolegou moderátorem Janem Rosákem. Připravili medová kuřecí prsíčka na slanině a Mustagrudičovy papriky.

Jana jsme se zeptali, jestli v kuchyni rád experimentuje, jak snídá a také, kde v životě potkal svého dvojníka. Pověděli jsme si, který nástroj v kuchyni mu nejvíc sluší a v čem je přebornice jeho žena.

Medová kuřecí prsíčka na slanině:
300 g kuřecích prsou, 25 dkg anglické slaniny v celku, 4 lžíce medu, 2 cibule, anýz, grilovací koření, worchestrová omáčka, pepř, 4 stroužky česneku, olivový olej a rýži, kterou budeme mít jako přílohu

Papriky s balkánským sýrem:
asi 8 větších zelených tenkých dlouhých paprik, olivový olej, 20 dkg balkánského sýra, 2 paličky česneku a bageta

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka