Jaroslav Sapík připravil hořčičnou a křenovou omáčku k táliánům

Do rozhlasové kuchyně přišel poradit, co si dát dobrého třeba k nedělnímu obědu, šéfkuchař restaurace U Koně v Klokotné u Prahy - Jaroslav Sapík. Na menu byly jeho oblíbené taliány a k nim udělal hořčičnou a křenovou omáčku.

Při míchání omáčky jsme se zeptali i na to, jak se správně dělá guláš, jaké to je vařit na Pražském hradě pro prezidenty nebo královnu Alžbětu II. Jaroslav prozradil, jaká jídla má rád on, co umí jeho žena lépe než on a jak dalece sahá jejich řeznický rod.

To všechno obohatila reportáž Markéty Sokolové o výrobě taliánů a jejich historii. Nenechte si ujít jedinečné Pochoutky o české kuchyni.

Hořčičná a křenová omáčka:
cibule, máslo, mouka, mléko, čerstvý křen, hořčice, cukr, ocet, sůl, pepř + taliány od vašeho řezníka

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka