Mojmír Maděrič připravil holandský řízek z bůčku s bramborovou kaší

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se setkali u plotny s moderátorem, hercem a muzikantem Mojmírem Maděričem. Ten miluje maso a tak si udělali pravý holandský řízek z bůčku.

Dozvěděli jste se, co je pro Mojmíra větší láskou - jídlo nebo herectví, jaké to je sedět na jevišti u stolu plného jídla a kdo ho učil vařit. To vše doplnila i hra s pěti slovy z kuchyně, rychlovýslech a písničky.

Holandský řízek:
1 kg vepřového bůčku, 2 až 3 cibule, koření dle chuti, sklenice mléka, 20 dkg eidamu, 1 kg brambor, trochu másla, strouhanka na obalení, vejce

Při přípravě jsme používali také mixér a šlehač.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.