Pavel Dumbrovský usmažil rizolety - plněné masové palačinky v trojobalu
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali do Pochoutek k plotně televizního moderátora Pavla Dumbrovského. Společně udělali jeho oblíbené rizolety - plněné masové palačinky smažené v trojobalu.
Během přípravy jste se dozvěděli, kde ochutnal Pavel brouky a kde opražené bílé larvy. Prozradil, jak je to se stravováním v letadle i jaké reportáže o jídle natáčel pro Československou televizi ještě před rokem 1989. V pochoutkové reportáži vám Soňa Jindrová řekla, jaké jsou druhy chilli papriček, a které patří k těm nejpálivějším.
Rizolety:
- náplň: mleté vepřové a krůtí maso, čerstvý tymián, sůl, pepř, olej, chilli koření.
- palačinky: hladká mouka, mléko, vejce, sůl
- trojobal: hladká mouka, vejce, strouhanka
Postup:
Udělají se klasické slané palačinky, mleté vepřové a drůbeží maso se ochutí solí, pepřem, tymiánem a trochou chili. Maso se vloží do palačinky a ta se zabalí jako obálka. Jednotlivé kusy se pak obalí jako klasické řízky - mouka, vajíčko, strouhanka. V troubě se rozehřeje v pekáči sádlo a pak se tam vloží "psaníčka" zabalením dolů a osmaží se.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka