Je to andělský pokrm. Kuřecí prsa s hráškovým pyré vychválil zpěvák Karel Bláha

Do přípravy kuřecích prsou s hráškovým pyré a restovanou zeleninou se pustil šéfkuchař pražské restaurace Dynamo Jakub Vlasák. Pod ruce mu koukali Naďa Konvalinková, Patrik Rozehnal a operetní zpěvák Karel Bláha. A během vaření bylo veselo.

Kuřecí prsíčka supreme

kuřecí prsa s kůží a kostí (kuřecí prsa supreme)
sůl
drcený pepř
olej

Postup:

Maso osolíme, opepříme drceným pepřem a na rozpálené pánvičce s olejem zatáhneme. Nejprve kůží dospod. Dopečeme v rozehřáté troubě na 140 stupňů po dobu 10 až 15 minut.

Hráškové pyré

čerstvý vyloupaný hrášek
cibule
kokosové mléko
sůl
pepř

Rozmixovaný hrášek můžeme ještě propasírovat, není to ale nutné. Na závěr dochutíme solí a pepřem

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. V průběhu přilejeme kokosové mléko. Přidáme hrášek, který povaříme, aby změknul.

Následně 15 až 20 minut mixujeme do hladka. Dobré je mísu položit do ledu, aby hrášek neztratil barvu.

Čtěte také

Rozmixovaný hrášek můžeme ještě propasírovat, není to ale nutné. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Zelenina julienne

mrkve
červená cibule
cibule
zeleninový vývar
máslo

Patrik Rozehnal, Naďa Konvalinková, Karel Bláha, Jakub Vlasák

Postup:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na velmi jemné nudličky.

Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a necháme zeleninu zpěnit. Můžeme ji také zastříknout zeleninovým vývarem, aby zelenina změkla. Pozor! Zelenina by měla zůstat křupavá.

Jak nakrájet zeleninu na julienne nožem?

Nejprve zeleninu (například petržel, celer, mrkev, pórek) nakrájíme na velmi tenké plátky, které následně nakrájíme na tenké proužky.

Restaurace Dynamo

Pražská restaurace vznikla roku 1999. V tom samém roce získala ocenění za design-interiér, který vytvořil Olgoj Chorchoj a Aleš Najbrt. V podniku šéfuje kuchyni Jakub Vlasák. Vaří hlavně evropskou kuchyni a každý všední den polední menu. V Podniku si také můžete dopřát obrovský výběr whisky a vín z Moravy a ze světa.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.