Štěpánské Pochoutky se Zuzanou Kronerovou, Danicou Jurčovou a Pavlem Pospíšilem

26. prosinec 2012

Štěpánské Pochoutky hostily dvě skvělé slovenské herečky - Zuzanu Kronerovou a Danicu Jurčovou. Obě ochutnaly jídla, která připravoval první český michelinský kuchař Pavel Pospíšil.

Svatoštěpánské Pochoutky nabídly dva zajímavé vánoční chody:

- humrový timbálek na carpacciu z doma marinovaného lososa
- telecí brzlík opečený na másle s lanýžovou omáčku na špenátovém lůžku

Obě dámy prozradily posluchačům i spoustu dalších vánočních receptů, například pomerančový dezert s banány, fazolovou polévku nebo vánoční polévku z uzeného kapra.

Zuzana prozradila, čím má zaplevelený mozek, jak vypadaly flaškové večírky ve Slovenském národním divadle nebo jak maminka zpívala koledy. Danica se přiznala k tomu, jak se učí české texty, proč dostala od Mikuláše brambory a jak vypadaly hodiny herectví u Zuzany Kronerové.

Pavel Pospíšil prozradil, za co se dostává michelinská hvězda a že svou první hvězdičku získal už v roce 1981. Dále prozradil, jak se sbírají houby v Německu a proč jim jeho žena dává pusu. Dozvěděli jste se, jaké peče cukroví a co si odnesl z rodinné kuchařky k sobě do restaurace.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.