TIPY NA VÍKEND: Naboso mezi labyrinty zámku Loučeň nebo 10. český ukulele festival v Únětickém pivovaru

29. červenec 2022

Festival hráčů na ukulele začíná v Únětickém pivovaru 29. 7. V uplynulé dekádě hostil většinu z nejlepších světových hráčů na ukulele, včetně mistrů tohoto nástroje z Havaje. V sobotu 30. července si na zámku Loučeň můžete zkusit nový životní styl a jinou formu zdravého pohybu – turistiku naboso.

Naboso mezi labyrinty zámku Loučeň

Tisové bludiště na zámku v Loučni

V sobotu 30. července se bude na zámku Loučeň chodit naboso. K příležitosti oslavy Mezinárodního dne turistiky naboso se zámek Loučeň opět zapojí se svým speciálním bosým programem. Odložte v loučeňském labyrintáriu své boty a s nimi i stud. Vyzkoušejte nový životní styl a jinou formu zdravého pohybu – turistiku naboso.

Program dne:

• 11:00 – 13:00 - vycházka 2 km od stánku Turistiky naboso po zámeckém parku, na kterou těsně navazuje chůze poslepu pískovcovým labyrintem;

• 13:00 – 13:30 – naboso a poslepu pískovcovým labyrintem;

• 13:30 – 14:00 – bosý běžecký závod pro děti u stánku Turistiky naboso;

• 14:00 – 15:00 - přednáška o chození naboso (v interiéru zámku či okolních budov, bude upřesněno na místě);

• 15:30 – 16:30 – bosá prohlídka zámku s hmatovým překvapením;

• 17:00 – chůze ve žhavém uhlí; kuličkové hřiště

Po celý den bude probíhat také doprovodný program, při kterém si návštěvníci budou moci vyrobit ozdoby nohou – takzvané Potěmkinovy sandále. V obří noze (v Palisádovém bludišti) budou poznávat tajemství reflexní terapie. K dispozici bude také zkouška obratnosti nohu v bosé dílně, hmatové chodníčky, pro odvážné chůze po střepech. Po celý den budou také probíhat prohlídky zámku s kostýmovaným průvodcem a samozřejmě jak jinak než naboso.

10. Český ukulele festival 29. - 30. 7.

Hlavní scéna ukulele festivalu

Český ukulele festival je pravidelnou letní událostí, která se koná každoročně koncem července v Únětickém pivovaru kousek za Prahou. V uplynulé dekádě festival hostil většinu z nejlepších světových hráčů na ukulele, včetně mistrů tohoto nástroje z Havaje.

Pro letošní festival je připravený skvělý program včetně souboru Uppsala ukulele ze Švédska, Davida Chena z Tchaj-wanu, fantastické britské kapely Dead Man´s Uke, britsko-kanadské duo McShane & Shaw a mnoho dašlích českých i zahraničních hostů.

Mnoho lidí z publika si přinese svá ukulele a bude hrát a jammovat kdykoli, když bude jen malá chvíle v nabitém festivalovém program. Všichni návštěvníci se vzájemně povzbuzují ke společnému hraní nejen z uku-zpěvníku, ale také mají šanci se prezentovat v rámci pátečního Open-mic.

V uplynulé dekádě festival hostil většinu z nejlepších světových hráčů na ukulele, včetně mistrů tohoto nástroje z Havaje. Stovky lidí z celého světa navštěvují každoročně náš festival, nejen, aby si poslechli skvělé muzikanty, ale také aby se společně sešli, zahráli si a vychutnali si jedinečnou atmosféru našeho festivalu.

autor: JMys
Spustit audio